Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Billy Svenske
Ernad Sadiki
Avb: Rasmus Bodevind, Herman Schmidt, Johannes Eliasson

Ny trepoängare för Torpa.
TIF gick upp i serieledning efter kvällens klara seger på Skogsängen. Det var ett piggt hemmalag som startade matchen på bästa sätt. Redan i andra minuten skulle första målet falla. Ett snabbt anfall där Martins inlägg från högersidan hittade över till Billy på vänsterkanten, hans inspel förvaltade Linus Strömgren på bästa sätt. Linus fintade bort sin back och med ett bra skott satt bollen innanför närmsta stolpen. En perfekt start och Torpa fortsatte att ösa på. Man pressade tillbaka Kärda och hade stundtals ett bra anfallsspel. Ernad var igenom i 17:e men mv kom ut bra och avvärjde. Minuten senare gjorde Samuel i hemma målet en stark räddning efter en Kärda hörna. TIF låg på för att utöka och hade två fina chanser före vattenpausen. Först sköt Filip över och minuten senare var Ernad igenom men han tappade balansen och chansen rann ut i sanden. Efter vattenpausen tappade TIF övertaget och Kärda blev bättre. Dock borde man aldrig fått målet i 31:a minuten. Torpa slarvade rejält och gav bort bollen strax utanför straffområdet. Snabbt var Emir Draganovic framme och placerade in bollen. Kärda hade nu en bra period och vi fick jobba för att försvara oss. Nu kom man ändå tillbaka starkt och i 40:e var Billy riktigt nära men bollen rensades undan på mållinjen. Nytt ledningsmål skulle ändå komma i 42:a minuten. Från 35 meter laddade Filip Gustafsson bössan, och vilken träff han fick på! Bollen borrade sig in i krysset, årets mål på Skogsängen. Vi har knappast sett ett så hårt skott sedan Almin Mujakovic var i farten för 15 år sedan. 2-1 i paus, det borde varit mer men Kärda krigade hårt och bjöd på bra motstånd.
Även i andra startade Torpa bra. Direkt var pigge Billy Svenske igenom, men skottet gick utanför. Martin fick ett bra skottläge i 52:a men bollen satt i målvaktens famn. Nu skulle målet komma minuten senare. Ernad kom loss i straffområdet och på hans inspel gick bollen via en Kärda back och i mål. Tungt för bortalaget och det skulle bli värre. I 55:e small det på nytt. Martin hittade Billy Svenske med ett bra djupledspass. Han rann igenom och via stolpen fick han bollen i mål. 4-1 och matchen kändes avgjord. Ett ganska tröttkört Kärda såg uppgivna ut och hade inte många anfallsförsök. Torpa bytte friskt och fick in pigga ben. Man hade bra grepp om matchen men avsluten var lite tama för att det skulle bli fler mål. Bästa läget hade Johan i slutet men skottet gick precis över. Matchen spelades av och det blev en klar hemmaseger efter en väl genomförd match. Självmålet tog musten ur Kärda och efter 3-1 var man ett slagit lag. Torpa kastade om en del i laget när Axel och Murre saknades. De som fick chansen gjorde det bra men det var åter en stark laginsats som bidrog till segern. Samuel åter bra i målet, nya trebackslinjen med Ludvig, Fredrik och Mattias spelade bra. På mitten är vi alltid starka, inget undantag denna match. Shahram duktig i defensiven jämte Johan. Piggt kantspel av Martin och Billy där Billy gör 1+1 och i övrigt en grym arbetsinsats. Han borde få plats i veckans lag. Framåt är vi målfarliga och så även denna kväll. Ernad, Linus och Filip hela tiden på hugget och vilket mål Filip gör. Bra inhopp av Rasmus, Herman och Johannes. Vi springer kopiöst, har bra rörlighet och spelar stundtals ett bra passningsspel. Kärda är inget dåligt lag och borde klara sig kvar men i kväll var man inte riktigt nära att ta poäng. En match återstår, vi åker till Reftele på tisdag för att kriga om nya poäng.